Avorach

Spiritueel centrum voor meditatie en intuïtieve ontwikkeling

Cranio-sacraal therapie en SER

Het cranio-sacraal systeem is het meest centrale systeem in het lichaam. Het bestaat uit de hersenen (cranio), heiligbeen (sacrum) en de verbinding daar tussen, het ruggenmerg. Dit geheel wordt beschermd door een membraan gevuld met hersen- / ruggenmergvloeistof. Dit systeem krimpt en zet uit, spant en ontspant in een subtiel eigen ritme van 8 tot 10x per minuut. Een verstoring of blokkade van dit natuurlijke ritme heeft een negatieve invloed op de al gehele gezondheid. In ieders lichaam worden allerlei kleine en grote trauma's opgeslagen, die men in het leven oploopt, zowel emotioneel als fysiek, ze worden ervaren als angst, pijn, woede, ongemak of letsel en ziekte.
Door middel van de Cranio-Sacraal en Somato Emotional Release (SER) therapie kan je spanningen en trauma's loslaten en een diepe ontspanning ervaren. Zo wordt het lichaam in zijn oorspronkelijke staat hersteld.

De cranio-sacraal therapeut onderzoekt de regelmaat en symmetrie van het ritme, brengt dit in balans en maakt het gehele systeem ruimer. Dit wordt gedaan door uiterst subtiele aanrakingen op het lichaam en ook op het hoofd.
De therapie bevordert innerlijke rust, concentratie, algemene gezondheid en geeft een gevoel van welzijn.
Cranio-Sacraal therapie brengt verlichting en ontspanning bij uiteen lopende klachten zoals: fysieke klachten / whiplash, angsten / depressiviteit, psychisch en seksueel misbruik, hyperactiviteit en geboortetrauma.
Het stimuleert het immuunsysteem en bevordert stress release.
Deze methode is ook zeer geschikt voor kinderen.
Henriette combineert de cranio-sacraal therapie zo nodig met haar intuïtieve en helderziende vermogens. Om een diepere ervaring van dit subtiele proces te ervaren, is het aan te raden om ten minste 3x een behandeling te ondergaan. Het is prettig tijdens de behandeling niet knellende kleding te dragen.